22 mei 2017

Dubbele prijs voor Deventer Stadhuiskwartier bij Gebouw van het Jaar Verkiezing

Het stadhuis van Deventer – een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten – won afgelopen vrijdag tijdens de Gebouw van het Jaar Verkiezing de publieksprijs. Ook won het gebouw de prijs voor beste gebouw in de categorie Identiteit & Icoonwaarde.

Belangrijkste Nederlandse architectuurverkiezing
De verkiezing van Gebouw van het Jaar is de belangrijkste Nederlandse architectuurverkiezing. De branchevereniging BNA, de branchevereniging van architectenbureaus, wil hiermee de meerwaarde van architectuur voor opdrachtgevers en samenleving laten zien.

Gekozen uit 113 inzendingen
Het Deventer stadhuis werd genomineerd uit 113 inzendingen. Met twee andere inzendingen was het stadhuis genomineerd in de categorie Identiteit & Icoonwaarde. Volgens de jury is het gebouw ‘een huis van de stedelijke gemeenschap’ geworden. Het stadhuis kreeg veel waardering voor de goede inpassing in de oude binnenstad van Deventer.

Rol ABT
ABT was onder meer verantwoordelijk voor het contract- en ontwerpmanagement en de bouwkundige planuitwerking, lees meer hierover op de projectpagina van het Stadhuiskwartier.

Deel dit bericht