18 januari 2017

Dijkverbetering KIS wint zowel innovatie- als publieksprijs op InfraTech

Dubbele bewondering voor het project Dijkverbetering Kinderdijk-Schoonhovenseveer (KIS). Het project KIS, aangenomen door de aannemers Mourik en Besix, mag zich de winnaar van zowel de publieksprijs als de vooruitstrevende InfraTech Innovatieprijs 2017 noemen!

De InfraTech Innovatieprijs is dé prijs in de infrabranche voor het belonen van creativiteit en kennis op het gebied van infrastructuur. Met deze prijs mag het team achter het project Dijkverbetering KIS zich InfraInnovator van het jaar 2017 noemen.

Vasco Veenbergen, projectleider KIS: “Een prachtig resultaat wat wij als team hebben neergezet. Deze prijs is een stimulans om door te gaan met onze frisse kijk op de dijk.”

Dijkverbetering KIS
Voor het project KIS zijn er diverse innovaties toegepast; zoals de toepassing van boorpalen, het bouwen van opvijzelbare woningen en een klimaatdijk, een optimalisatie van rekenmethodieken, BIM, Internet of Things, Augmented Reality en het inmeten met drones. ABT is als adviseur nauw betrokken geweest bij de toepassing van de boorpalen, de vijzelwoningen en de optimalisatie van de rekenmethodieken.

Wil je meer weten over het project dijkverbetering KIS? Klik dan hier.
Wil je meer weten wat ABT nog meer doet op het gebied van dijken? Klik dan hier.

Afbeelding: KIS_publieksprijs_abt_infratech
Deel dit bericht