11 maart 2016

Definitieve gunning Focus Filmtheater

In samenwerking met DP6 architectuurstudio en Stevens van Dijck, mag ABT het ontwerp gaan maken voor Focus Filmtheater op het Kerkplein in Arnhem. ABT is verantwoordelijk voor de technische advisering. Het ontwerp ‘Focus op Eusebius’, beantwoordde volgens de selectiecommissie de stedenbouwkundige opgave het beste. 

Volgens gemeente Arnhem vormt het gebouw ‘een mooie schakel tussen de binnenstad, het wederopbouwgebied en de Rijn’. Het ontwerpteam speelt slim in op de historie van de stad. Zo wordt het historische straatje ‘de Torensteeg’ geïntegreerd in het nieuwe theatergebouw. Op deze manier blijft het zicht op de Eusebius optimaal in stand. 

Focus Filmtheater zal plaats bieden aan diverse soorten optredens, films, presentaties, lezingen en tentoonstellingen. Vanaf het dakterras, kunnen bezoekers ook buiten films bekijken.

Beoordelingscommissie 
De beoordelingscommissie bestond uit een stedenbouwkundige, een vastgoedadviseur, de projectmanager, een lid van het kwaliteitsteam Zuidelijke binnenstad en de directie van Focus Filmtheater. De commissie werd verder geadviseerd door onder andere een landschapsadviseur en een adviseur op het gebied van duurzaamheid.

Het oordeel van de commissie luidt: “al met al een goed doordachte visie, een sterk plan dat tegen een stootje kan. Het werd gepresenteerd door een ontwerpteam dat zeer vakkundig overkomt.”

Deel dit bericht