11 juli 2019

De Bastei genomineerd voor Schreudersprijs 2019

Dit jaar reikt Stichting A.M. Schreuders weer de prestigieuze Schreudersprijs uit; dé prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van ondergronds bouwen. De Schreudersprijs kan een beloning zijn voor een knap bouwproject, maar ook met een innovatieve bouwtechniek of een creatieve ondergrondse oplossing kan er worden gewonnen. Om voor de prijs in aanmerking te komen, moet het gaan om een prestatie van een Nederlands bedrijf in binnen- of buitenlandse bodem, of van een buitenlands bedrijf in Hollandse bodem.

Inzendingen

Alle disciplines die bijdragen aan het bevorderen van verantwoord gebruik van de ondergrond kunnen meedingen naar de prijs. De prestatie hoeft dus niet per se iets technisch te zijn; ook projecten op het gebied van stedenbouwkunde, architectuur, economie of zintuigfysiologie kunnen worden beloond. Een onafhankelijk jury van deskundigen buigt zich over alle inzendingen en selecteert de vijf beste. Uit de genomineerden wordt vervolgens de winnaar aangewezen. 

Jury

De jury was verheugd over het niveau van de ingezonden projecten. De verscheidenheid van de ingezonden projecten wordt gezien als een positief signaal voor het ondergronds bouwen. Er zijn vijf projecten genomineerd als kanshebber voor de overwinning, waaronder een project van ABT: De Bastei. ABT adviseerde over de constructie en over de fundering en grondkerende wand. 

Verder lezen?

Nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees hier verder!

 

Beeld: De Bastei

Deel dit bericht