Dafne Schippersbrug krijgt vorm
Dafne Schippersbrug krijgt vorm
29 september 2016

De nieuwe Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht krijgt steeds meer gestalte. Op maandag 26 september zijn de twee stalen pylonen geplaatst. In opdracht van Ippel Civiele Betonbouw/Strabag BV is ABT als constructeur betrokken bij dit project. De brug zal naar verwachting eind 2016 feestelijk geopend worden.

De Dafne Schippersbrug vormt een snelle fiets- en voetgangersverbinding tussen de nieuwe wijk Leidsche Rijn en de wijk Oog in Al, richting de binnenstad van Utrecht. De pylonen, staanders van de brug, zijn op een ponton over het water aangevoerd en met een kraan rechtop gehesen en geplaatst. In het weekend van 1 en 2 oktober worden de kabels over het kanaal opgehangen. Vervolgens worden op 8 en 9 oktober de 10 betonnen brugdelen opgehangen aan de hangers. Deze werkzaamheden zijn live te volgen via een tribune aan de Oog in Al-zijde van het Amsterdam-Rijnkanaal en via de livestream van Ippel Civiele Betonbouw

Nadat de brugdelen zijn ingehangen worden deze aan elkaar gestort, worden de aanbruggen gebouwd en zal de afwerking plaatsvinden. ABT is als constructief adviseur voor de geotechniek en constructies betrokken bij dit werk en heeft voor de aannemer het definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp opgesteld. 

Deel dit bericht