05 juni 2014

Cygnus Gymnasium wint Gulden Feniks

Het Cygnus Gymnasium in Amsterdam heeft de Gulden Feniks gewonnen in de categorie Renovatie. De andere projecten die in de prijzen vielen zijn Central District (Gebiedstransformatie), Cultuurcentrum Energiehuis (Transformatie) en Fenixloods II (Low budget, high impact).

Cygnus Gymnasium
De jury gaf aan dat de renovatie van het Cygnus Gymniasium, ontwerp van Wessel de Jonge architecten, met veel respect is uitgevoerd. “Het zeer grondige kleurenonderzoek en het vervolgens waar mogelijk herstellen van de oorspronkelijke kleurstelling voegt veel waarde en karakter toe aan deze renovatie. Het gebouw is duurzaam gered en de renovatie heeft een voorbeeldfunctie: hoe je door goed opdrachtgeverschap van een verkommerd gebouw weer een school maakt die gekend en gewaardeerd wordt.”

Gulden Feniks
De Gulden Feniks wordt uitgereikt door het Nationaal Renovatie Platform (NRP) en is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Ieder jaar wordt de NRP Gulden Feniks uitgereikt aan de beste renovatie- en (gebied)transformatieprojecten van Nederland.

Deel dit bericht