24 juli 2015

Cruise Terminal Rotterdam heropend

Op 8 juli 2015 is de Cruise Terminal Rotterdam heropend. De terminal biedt nu voldoende capaciteit om het toenemende aantal cruiseschepen te ontvangen. De uitbreiding en vernieuwing van de Cruise Terminal was wenselijk omdat de stad naar een verdubbeling van het aantal afmerende schepen in 2016 streeft. ABT was vanaf het begin tot aan de nazorg verantwoordelijk voor de total engineering van het gehele project.

De monumentale gevel is zoveel mogelijk in oude staat hersteld. Dit is gerealiseerd door nieuwe stalen profielen te plaatsen, in combinatie met monumentaal glas dat is voorzien van een akoestische folie. In het schilderwerk komt tevens het monumentale karakter terug doordat er gebruik is gemaakt van een oranje kleur. Daarnaast is de gevel voorzien van een subtiele gevelverlichting. Ook de publiek toegankelijke galerij is voorzien van een nieuwe vloerafwerking. 

Tijdelijke ruimte
Voorheen vond de bagage afhandeling van de cruiseschepen in een tent plaats. Deze tent ontnam het zicht op het pand, daarom is ervoor gekozen om een tijdelijke ruimte te kunnen creëren. Dit is mogelijk doordat er een groot doek kan ontvouwen tot een tijdelijke ruimte.
Zodra het schip vertrokken is, worden de wanden weer teruggevouwen en ontstaat een verhoogd terras voor Café Rotterdam. ’s Avonds wordt het in elkaar gevouwen doek verlicht, waardoor het terras lijkt te zweven.

Afbeelding: Cruise Terminal Rotterdam_bagage opslag_ABT_haven
Deel dit bericht