14 april 2016

Consortium NACH ontvangt voorlopige gunning rechtbank Amsterdam

Voor de uitvoering van het project wordt een speciaal project vehicle opgericht (spv) waarbij Macquarie Capital 100% aandeelhouder is. Heijmans vormt samen met Facilicom de combinatie die de rechtbank ontwerpt, realiseert en exploiteert (dbmo). Naar verwachting starten de sloopwerkzaamheden voor de nieuwe rechtbank aan de Zuidas in Amsterdam begin 2017 en vindt de ingebruikname in november 2020 plaats. Na de ingebruikname van het gebouw start de exploitatieperiode van 30 jaar. Het Consortium heeft Macquarie Capital Europe Limited aangesteld als Financieel Adviseur.

Publiek Private Samenwerking (pps)
NACH heeft conform de Europese aanbestedingsregelgeving een inschrijving gedaan die, na een intensief beoordelingstraject op kwaliteitsaspecten, economisch als het meest voordelig is geselecteerd. De nieuwe rechtbank in Amsterdam wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd via een Publiek Private Samenwerking (pps). Dit betekent dat NACH verantwoordelijk is voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw, alsook de facilitaire dienstverlening. 

Consortium NACH
Het consortium NACH is geïnitieerd door Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, BiUM en Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Het samenwerkingsverband is uitgebreid met Heijmans en Facilicom en heeft geleid tot een succesvolle aanbieding.  

Over Macquarie
Macquarie Capital is de advies, markten en investeringstak van Macquarie Group. Macquarie Capital voorziet haar klanten met strategisch M&A en kapitaalsmarkt advies, kapitaal om transacties te faciliteren door co-investeringen en leningen. Daarnaast werkt Macquarie Capital nauw samen met bouwers, ontwikkelaars en nuts bedrijven in de realisatie van nieuwe infrastructuur. Macquarie Capital heeft een sterke historie in investeren naast haar klanten door ongeveer £1,4 miljard in 100 transacties te investeren in verschillende industrieën, structuren en jurisdicties.

Deel dit bericht