22 januari 2019

CollectieCentrum Nederland genomineerd voor BREEAM Awards

Het CollectieCentrum Nederland (CC NL) is genomineerd voor de internationale BREEAM Awards! Deze awards erkennen de prestaties van de betrokkenen bij de specificatie, het ontwerp, de bouw en het beheer van BREEAM-gecertificeerde projecten. Het CC NL is ontworpen door cepezed, cepezedinterieur en de ingenieursbureaus ABT, Valstar Simonis en Peutz. Het projectteam is aangestuurd door adviesbureau ToornendPartners.

BREEAM is een internationaal instrument voor de integrale duurzaamheidsbeoordeling van nieuwe en bestaande gebouwen, gebiedsontwikkelingen en sloopprojecten. Het CC NL wordt het gezamenlijk depot voor de collecties van het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Momenteel wordt het gerealiseerd in Amersfoort-Vathorst. Het ontwerp heeft het hoogst haalbare BREEAM NL-certificaat behaald: ‘outstanding’ (5 sterren). Het project is genomineerd in de categorie Public Sector Projects - Design.  

Een deskundige jury beoordeelt de projecten aan de hand van onder meer de BREEAM-score, de toegepaste innovaties en de opschalingsmogelijkheden van oplossingen. De bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de Awards vindt maandag 4 maart plaats tijdens een gala in het Londense Hilton Bankside. Zie voor meer informatie de website van de BREEAM Awards, waarop het binnenkort ook mogelijk is om te stemmen.

Beeld: cepezed

Deel dit bericht