06 februari 2015

CO-RTU ontwerpt Nieuwe Tramremise Nieuwegein

Regiotram Utrecht heeft het ontwerpt voor de Nieuwe Tram Remise in Nieuwegein gegund aan het samenwerkingsverband CO-RTU. ABT is in dit samenwerkingsverband verantwoordelijk voor de constructie en zal daarnaast een belangrijke bijdrage leveren aan het BIM-model.  Na verwachting zal de Nieuwe Tram Remise in juli 2017 gereed zijn.

Momenteel huisvest regiotram Utrecht haar trams op de remise in Nieuwegein. Met de komst van de Uithoflijn zal de vloot worden uitgebreid, waardoor de huidige remise niet meer voldoet. Daarnaast zijn de huidige opstallen aan het einde van hun economische en technische levensduur. Op de huidige locatie zal daarom een vernieuwde en ruimere remise, inclusief huisvesting Regiotram Utrecht, gebouwd gaan worden.

Samenwerkingsverband CO-RTU

Om dit project zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn de krachten bijeen gebundeld en is er één integraal ontwerpteam genaamd CO-RTU opgericht. Dit ontwerpteam bestaat uit architect- en engineeringsbureau KOW, Light Railspecialist Mott MacDonald, constructeur ABT, kostenexpert bbn, bouwfysisch-, akoestisch- en installatietechnisch adviseur DWA en landschapsarchitect Bosch Slabbers.

Rol ABT

ABT is verantwoordelijk voor de constructie van de Nieuwe Tram Remise en werkt tevens mee aan het BIM- model. De samenwerking verloopt volgens de nieuwste ontwikkelingen van SE en BIM en vormt daardoor een groot deel van de kracht van CO-RTU. Door gelijktijdig op verschillende schaalniveaus te kunnen werken wordt de ontwerpsnelheid verhoogd. Het 3D- model geeft ‘real time’ inzicht in de laatste stand van het ontwerp, waardoor het risico op miscommunicatie, kwaliteitsverlies en faalkosten in de uitvoering worden beperkt.

Afbeelding: Groepsfoto CO-RTU_ABT
Deel dit bericht