Circulaire viaduct van consortium ViCi als hoogste beoordeeld
23 april 2021

Rijkswaterstaat heeft het Circulaire viaduct van consortium ViCi samen met twee andere inschrijvers als hoogste beoordeeld! Wij gaan volle kracht vooruit met de ontwikkeling van een fysiek 1:1 prototype en zetten de volgende stap in de SBIR Circulaire viaducten en de transitie naar een circulaire economie.

Het bouwsysteem bestaat uit een terugwinbare modulaire betonnen boogconstructie en onderbouw. Alle elementen zijn demontabel en hebben gestandaardiseerde afmetingen en verbindingen. Hierdoor is het systeem herbruikbaar en uitwisselbaar op elementenniveau. De asfaltverharding, hemelwaterafvoer en kabel- en leidingen liggen op en in het grondpakket op de boogconstructie en vormen geen belemmering bij hergebruik van het systeem.

Onze innovatie biedt een totaaloplossing met een reductie van primaire grondstoffen van 56% en een reductie van milieu-impact (MKI) van 57% ten opzichte van een traditioneel ligger-/plaatviaduct. Daarnaast heeft het circulaire viaduct 68% lagere lifecycle kosten. De lage kosten over de gehele levensduur zorgen dat het systeem een aantrekkelijke oplossing vormt. Consortium ViCi maakt het concept zonder gebruiksrecht beschikbaar voor de hele sector.

Consortium VICI bestaat uit Boskalis Nederland, Integraaljagers, Martens beton en ABT bv.

Afbeelding: Vici2021
Deel dit bericht