23 november 2015

CineMec Nijmegen opent haar deuren op 5 december

Hoewel CineMec Nijmegen pas in februari 2016 haar deuren officieel opent, kun je nu alvast een ‘sneakpreview’ krijgen van de nieuwe bioscoop. CineMec opent namelijk op 5 december a.s. met 4 zalen, geheel in stijl met een CineSint Avond. Met behulp van het BIM-model zal de strakke bouwplanning van acht maanden met succes worden behaald.

Het nieuwe multitainmentcomplex in Nijmegen-Noord bestaat uit 8 zalen en diverse foyers. In de grootste zaal met ruim 750 stoelen kan de vloer omhoog, waardoor er een extra beursvloer ontstaat. Naast films heeft CineMec Nijmegen ook een ruim aanbod aan culturele voorstellingen zoals symposia, multimediale events, concerten en theaterproducties. Het gebouw aan de Waalsprong is duurzaam, klimaatneutraal en op een archeologisch monument gebouwd.

Rol ABT
Tijdens dit project was ABT verantwoordelijk voor de totale technische advisering. Dit bestaat uit constructieve advisering, bouwkundige uitwerking, installatietechnische advisering, bouwfysische advisering, civieltechnische advisering en bouwkostenadvisering. Naast de technische advisering is het ontwerpmanagement samen met architectuurstudio DP6 verzorgd.

Deel dit bericht