Brugdekdelen Dafne Schippersbrug geplaatst
Brugdekdelen Dafne Schippersbrug geplaatst
19 oktober 2016

In het weekend van 15 en 16 oktober zijn alle brugdekdelen van de Dafne Schippersbrug in Utrecht succesvol ingehesen. Op zaterdagavond hebben veel belangstellenden via de speciale tribune het inhangen van de tweede hoofdkabel en het eerste segment bekeken. In opdracht van Ippel Civiele Betonbouw/Strabag BV is ABT als constructeur betrokken bij dit project.

ABT heeft dit complete proces van de brug doorgerekend. Van elke fase van het inhangen van een segment is een model gemaakt, inclusief de hulpconstructies hierop ten behoeve van het hijsen en koppelen van de segmenten. Hiermee is in overleg met de aannemer het benodigde hulpwerk en de meest optimale volgorde van inhangen bepaald in relatie tot krachtswerking, vervormingen en uitvoering. Daarnaast was er de wens om de schepen zo min mogelijk te hinderen. ABT kon met de juiste berekeningen aantonen dat de brug gedurende het totale montageproces niet te laag kwam te hangen. Hierdoor konden de schepen hun huidige vaarroute blijven volgen. 

De komende periode worden de ingehangen brugdekdelen aan elkaar gestort en zullen de aanbruggen geplaatst worden. Eind 2016 zal de brug feestelijk geopend worden. 

Het inhijsen van de brug terugkijken? Bekijk dan de timelapse van Utrecht.nl.

 

Deel dit bericht