28 mei 2015

BREEAM-NL Excellent voor nieuwbouw Vanderlande Industries

Het ontwerp voor de nieuwbouw ‘Gebouw 50’ van Vanderlande Industries B.V. in Veghel heeft het BREEAM-NL 'Excellent' certificaat behaald, met een score van 76%. ABT heeft hiervoor de BREEAM-certificering begeleid. ABT heeft daarnaast voor dit traject ook de bewijslast aangeleverd voor de credits MAN 12, HEA 1, HEA 13 en POL 8.

Het project is afgestemd op de nieuwe beoordelingsrichtlijn 2014. De ambitie van BREEAM 'excellent' was hierbij extra ambitieus doordat de nieuwe beoordelingsrichtlijn extra hoge eisen stelt aan de energiezuinigheid en de materiaalkeuze van het ontwerp. De hoge duurzaamheidsambitie is door het ontwerpteam in zeer korte tijd verwerkt in een ontwerp, waarbij door het toepassen van energiezuinige LED-verlichting, Triple glas, warmte- en koudeopslag en PV-panelen een energieprestatie van 0,54 is behaald.

Nieuwbouw gebouw 50

Vanderlande Industries B.V. is een snelgroeiend bedrijf op het gebied van bagage- en pakkettensorteersystemen. Om plaats te bieden aan circa 1.000 medewerkers wordt, in het zicht van de A50, een nieuw kantoorgebouw gerealiseerd op het Veghelse bedrijventerrein 'De Dubbelen'.  Met een brutovloeroppervlak van circa 19.000 m², zal gebouw 50 naast werkplekken ook beschikken over een vergadercentrum, fitnessfaciliteiten, een centrale ontmoetingsruimte en een gemeenschappelijk technologieplein. Bij de ontwikkeling van het gebouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het ontwerp is van Leenders Architecten telt in totaal 9 verdiepingen en bestaat uit een rechthoekige onderbouw met daarop een vierkante hoogbouw. Kenmerken voor het gebouw zijn de luifels aan de alle gevels van het gebouw. Deze luifels variëren in breedte en dikte, en hebben een zowel een esthetische als zonwerende functie. De vrijwel volledig beglaasde gevel bestaat uit driedubbel glas. Phidias Community Innovation is verantwoordelijk voor het project- en procesmanagement.

Afbeelding: BREEAM_Vanderlande Industries_ABT_certificaat
Deel dit bericht