12 juni 2017

Bouw van The Muse feestelijk ingeluid

De bouw van The Muse – een woontoren van 70 meter met 94 luxe koopappartementen in Rotterdam – is op woensdagmiddag 7 juni officieel gestart. Met het storten van het beton voor de eerste paal luidde Wethouder Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) van de gemeente Rotterdam de bouw feestelijk in, samen met de toekomstige bewoners en relaties.

Betrokken vanaf de eerste plannen
ABT is betrokken bij The Muse vanaf de eerste plannen. In nauwe samenwerking met ontwikkelaar Wilma Wonen en Barcode Architects werd het ontwerp bouwkundig volledig uitgewerkt. ABT adviseerde daarnaast met betrekking tot brandveiligheid en duurzaamheid en regisseerde de samenwerking van het ontwerpteam in BIM.

Dynamisch stadsdeel
The Muse wordt gezien als dé woonlocatie voor wie van Rotterdam houdt. Middenin het Wijnhavenkwartier; een unieke plek op steenworp afstand van de bakermat van de stad, tussen Maas en Markthal, Oude Haven en Witte de Withstraat. Vanuit de hoogwaardig afgewerkte appartementen zullen de bewoners straks een schitterend uitzicht hebben over de stad. Op de begane grond van de luxe woontoren wordt ruimte geboden voor horeca. Naar verwachting wordt The Muse opgeleverd in 2019. Ondertussen wordt gewerkt aan de plannen voor het naastgelegen kavel met daarin onder meer een gezamenlijke daktuin voor de bewoners van The Muse.

Deel dit bericht