25 oktober 2017

Bouw rechtbank Amsterdam feestelijk van start

Gister ging – in aanwezigheid van het personeel van de rechtbank Amsterdam, het Rijksvastgoedbedrijf, de Raad voor de Rechtspraak, omwonenden en het consortium NACH – de bouw van de nieuwe rechtbank Amsterdam feestelijk van start met het slaan van de symbolische eerste paal.

Symbolische eerste paal
Vertegenwoordigers van alle betrokken partijen plaatsten een handtekening op de prefab betonnen paal waarna deze in een stalen buispaal in de grond zakte. Na diverse toespraken werd gezamenlijk het glas geheven. Tot december dit jaar worden ruim 800 van deze ‘hek-combi-palen’ aangebracht, die de hinder van de heiwerkzaamheden voor de directe omgeving aanzienlijk verminderen. 

Grootste rechtbank van Nederland
De nieuwe rechtbank Amsterdam – de grootste rechtbank van ons land – verrijst op de huidige locatie aan de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit onder meer een gehechtengebied, zittingszalen, verhoorkamers en een kantoorwerkgebied. In 2020 wordt de nieuwe rechtbank opgeleverd. 

Consortium NACH
De nieuwe rechtbank wordt gerealiseerd door middel van een Publiek Private Samenwerking. Consortium NACH (New Amsterdam Court House) is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de exploitatie. NACH is een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, Heijmans en Facilicom

Deel dit bericht