19 september 2013

Bezoek aan Orion Wageningen

Succesvolle bijeenkomst in het bijzonder(e) nieuwe duurzame onderwijsgebouw van Wageningen UR
Orion is de nieuwste aanwinst op Wageningen Campus. Duurzaamheid en flexibiliteit waren belangrijke uitgangspunten bij de bouw van Orion. Het gebouw is met een GreenCalc-score van meer dan 480 en een GPR-score van ruim een 8 het meest duurzame pand op Wageningen Campus.

Op dinsdag 17 september heeft het Orion-ontwerpteam de zichtbare én onzichtbare elementen van dit bijzondere gebouw toegelicht aan een groot gezelschap.

Na presentaties van Wageningen UR, Ector Hoogstad Architecten en ABT waren er rondleidingen door het pand, onder leiding van de adviseurs van DGMR (bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid), Aronsohn raadgevende ingenieurs (constructietechniek), Valstar Simonis (installatietechniek) en Heijmans Utiliteit (realisatie van de bouw). De bezoekers kregen zo volledig inzicht in de vele vernuftige technische aspecten die 'Orion' rijk is.

Meer zien over Orion
In het filmpje van 'the making of Orion' geeft het Orion-team (Wageningen UR, Ector Hoogstad Architecten, ABT, Aronsohn, DGMR, Heijmans Utiliteit en Valstar Simonis) een beeld van de totstandkoming van Orion.

 

Deel dit bericht