08 mei 2015

Betonnen spoordek onderdoorgang Bunnik succesvol ingereden

Afgelopen weekend (9 en 10 mei 2015) is ter hoogte van de gemeente Bunnik het betonnen spoordek, met een gewicht van circa  2000 ton, ingereden voor de realisatie van de nieuwe onderdoorgang onder het spoortraject Arnhem-Utrecht.

Deze snelverkeer onderdoorgang (SVOB) dient voor het ongelijkvloers kruisen van de spoorlijn Arnhem-Utrecht met de verlengde baan van Fectio in Bunnik. Tevens dient de betonconstructie van deze onderdoorgang ook voor het ongelijkvloers kruisen van de oprit van de A12 met de verlengde baan van Fectio. Het gedeelte van het ongelijkvloers kruisen van de oprit van de A12 met de verlengde baan van Fectio is reeds gerealiseerd en in gebruik genomen.

ABT heeft in opdracht van aannemer Gebr. De Koning het constructieve ontwerp van de betonconstructie van de onderdoorgang gemaakt en uitgewerkt.   

Daarnaast is ABT met dezelfde aannemer momenteel ook bezig met een langzaam verkeer onderdoorgang (LVOB) ter hoogte van station Bunnik dat 500 meter verderop is gelegen. De betonnen spoorconstructie van deze onderdoorgang, met een gewicht van circa 700 ton, zal over vijf weken worden ingeschoven. 

Timelaps spoordek Bunnik (Gebr. de Koning)

Timelaps buitendienststelling Bunnik (ProRail):

Deel dit bericht