09 juni 2016

BARCODE ARCHITECTS ontwerpt luxe woontoren aan de Wijnhaven in Rotterdam

Donderdag 8 juni tekenden wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) van de gemeente Rotterdam en Frank Maas, directeur van ontwikkelaar Wilma, op de Provada de overeenkomst voor de realisatie van The Muse. Deze nieuwe opvallende verschijning is ontworpen door BARCODE Architects en heeft een hoogte van 75 meter.  

Het project zal een belangrijke schakel zijn binnen de verdere transformatie van het maritiem district naar een aantrekkelijke nieuwe woon- en leefomgeving. Gelegen te midden van historische Rijksmonumenten en spraakmakende nieuwbouw wordt de Wijnhaven in de nabije toekomst een stedelijke verbinding tussen de Markthal, de Oude Haven en de cultureel levendige Witte de Withstraat.

The Muse kenmerkt zich door haar dynamische verschijningsvorm. Het subtiel geknikte volume creëert een onderscheidend silhouet in de skyline van Rotterdam. Tegelijkertijd is het project ingetogen en voegt het zich naadloos tussen de andere hoogbouw in het maritiem district. The Muse heeft een karakteristieke uitstraling en een hoogwaardige materialisering. Luxe terrassen bieden uitzicht op de stad en de Maas, een levendige plint met galeries en horeca geeft verder uitdrukking aan de verblijfskwaliteit van de kade. Het ontwerp toont in alle facetten de ambitie van de architect om een unieke woonbeleving te realiseren die van meerwaarde is voor de hele omgeving. ”Een nieuw kwaliteitsimpuls voor Rotterdam!”

Het project omvat 94 koopappartementen variërend tussen de 80m2 en 200m2, inclusief een aantal bijzondere lofts en hoogwaardige penthouses op de bovenste verdiepingen. Verder is er een private parkeergarage en een collectieve daktuin met ruim zonterras. De bouw van het project start begin 2017, de oplevering is voor medio 2018 voorzien.

Afbeelding: Wijhaven Rotterdam_ABT_woontoren
Deel dit bericht