19 maart 2018

Arnhems Focus Filmtheater overgedragen

De bouw van het nieuwe Focus Filmtheater in het hart van Arnhem is bijna gereed. Vrijdag 16 maart droeg de wethouder symbolisch de sleutel over aan de nieuwe bewoner: het Focus Filmtheater. Zij zullen de komende maanden de inrichting gaan verzorgen terwijl de aannemer de hand legt aan de laatste werkzaamheden.

Het nieuwe filmhuis, gepositioneerd op het Eusebiusplein, vormt de schakel tussen de historische binnenstad, de Rijn en het wederopbouwgebied. Het pand bevat 5 filmzalen met ongeveer 400 stoelen. De brede trap geeft met een glazen dak een fraai uitzicht op de onlangs geopende Eusebiuskerk.

Integraal werken
Begin 2016 maakte het team van ABT, DP6 en Stevens en van Dijck het winnende prijsvraagontwerp. ABT zorgde vanuit een integrale benadering voor de uitwerking van de constructie, installatiesbouwfysica & klimaat en brandveiligheid. Door de integraliteit van de verschillende adviezen was het mogelijk om tot een kwalitatief hoogwaardige uitwerking te komen, risico’s in onderlinge afstemming te minimaliseren en communicatie te kanaliseren. 

Met de realisatie van het bouwproject ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig gebouw dat binnen de kaders van tijd en geld gerealiseerd is. In het voorjaar zal het Focus Filmtheater in gebruik worden genomen.

Deel dit bericht