02 februari 2017

Afvalbrengstation Uitenhagestraat Den Haag in gebruik

Op 26 januari is het afvalbrengstation aan de Uitenhagestraat in Den Haag geopend. Dit afvalbrengstation is geheel overdekt om overlast naar de omgeving te minimaliseren. Het gebouw is duurzaam waarbij diverse afbouwmaterialen zoals de gevelpanelen bestaan uit afvalproducten of hergebruikte materialen. Tevens voorziet het gebouw in eigen stroombehoefte door de toepassing van PV-cellen. Ook wordt het regenwater opgevangen en hergebruikt.

ABT is vanaf 2014 betrokken bij het afvalbrengstation en heeft de gemeente Den Haag geadviseerd op het gebied van constructies, installaties en de brandveiligheid. Samen met de architect van de gemeente is een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is als referentie toegevoegd aan de door de gemeente Den Haag opgestelde eisenspecificatie.

Na de aanbesteding heeft ABT de gemeente ondersteund bij het toetsen van de uitwerking van de constructies, installaties en bouwkundige detaillering. De toetsing bestond uit het controleren van stukken, werk- en keuringsplannen en procesgerichte controles op het werk. Ook heeft ABT de technisch manager van de gemeente Den Haag ondersteund bij de oplevering met technisch advies.

Afbeelding: Afvalbrengstation_Den Haag_ABT
Deel dit bericht