13 januari 2017

ABT’er Annebeth Muntinga behaalt examen LEED AP

Wij feliciteren Annebeth Muntinga met het behalen van haar LEED-certificaat. Met dit certificaat is zij de eerste ABT’er die officieel het wereldwijde LEED-certificeringsproces mag ondersteunen.

LEED is een methodiek om de duurzaamheid van een gebouw meetbaar te maken. LEED is ontwikkeld in de Verenigde Staten door de U.S. Green Building Council en staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. Een project kan punten scoren in 6 categorieën: Location and Transportation, Sustainable Sites, Water Efficiency, Energy and Atmosphere, Materials and Resources en Indoor Environmental Quality. Gebaseerd op het aantal behaalde punten, krijgt het gebouw een LEED Certified, Silver, Gold of Platinum certificering. Een LEED Accredited Professional (AP) is gecertificeerd door de U.S. Green Building Council en heeft de kennis en vaardigheden om het LEED certificeringsproces te ondersteunen.

Binnen ABT werkt Annebeth als bouwfysicus met veel passie aan integrale projecten. Annebeth: “Ik ben zeer geïnteresseerd in duurzame (her)ontwikkeling. Naast mijn rol als BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie expert kan ik mij nu ook als LEED-expert inzetten om de duurzaamheid van gebouwen te stimuleren.”

Wil je meer weten over LEED? Kijk dan hier.
Wil je weten wat Annebeth nog meer doet binnen ABT? Bekijk dan haar personal page.

Deel dit bericht