21 november 2013

ABT wint bouwprijsvraag “Bouwen op Elkaar” gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag heeft ABT uitgeroepen tot winnaar van de prijsvraag “Bouwen op Elkaar”. In deze open oproep daagde de gemeente marktpartijen uit om te komen met het idee om kleinschalig particulier opdrachtgeverschap voor een hoogbouw (minstens 30 meter) mogelijk te maken.

De inzending van ABT en STUDIOHECHT was eerder tot de laatste 15 geselecteerd uit 125 inzendingen. In de tweede ronde is er verder aan het plan gewerkt. Woensdag 20 november vond het slotdebat plaats en werd de uitslag bekend gemaakt.
De jury heeft besloten om uiteindelijk drie plannen tot winnaar uit te roepen. Naast de samenwerking van ABT en STUDIOHECHT zijn de andere twee winnaars ‘Hoge Vrijheid’ en ‘Tree of Life’.
Over het plan van ABT en STUDIOHECHT schreef de jury: “Een slim en compleet plan dat excelleert in de mate van vrijheid voor de individuele opdrachtgevers”.
De drie winnende partijen krijgen nu een vervolgopdracht van de gemeente Den Haag om hun plan verder uit te werken, waarna de gemeente een keuze zal maken met welk project zij uiteindelijk in zee gaat.

Namens STUDIOHECHT hebben Antonio Cannavacciuolo, Jacobien Hofstede en Petra van Trigt aan het plan gewerkt. Namens ABT hebben Jeroen ter Haar en Johan Galjaard aan het plan gewerkt. Op juridisch en financieel gebied heeft Frank Thunnissen van De Bouwer en Partners ondersteuning gegeven.

Afbeelding: Bouwen op elkaar_Den Haag_ABT_prijsvraag_STUDIOHECHT
Deel dit bericht