23 november 2015

ABT vertegenwoordigd op Bouwkunde Bedrijvendagen Eindhoven

Dinsdag 17 november heeft ABT een workshop gegeven met als thema: Hoe ontwerp je een ruimte die congruent is? De workshop was onderdeel van de Bouwkunde bedrijvendagen die op 10, 17 en 18 november plaatsvonden bij Technische Universiteit te Eindhoven.

Wat is belangrijker; hoe je iets ervaart of hoe het in werkelijkheid is? Of is wat je ervaart de werkelijkheid? Deze vragen stonden centraal bij de door ABT gegeven workshop. Zintuigen bepalen hoe je een ruimte ervaart en daarbij heeft het visuele zintuig vaak de overhand. Door de overige zintuigen (horen, ruiken, voelen en proeven) sterker te activeren wordt een ruimte op een andere manier beleefd. Door deze zintuiglijke ervaringen met de juiste afstemming en dosering te combineren wordt een congruente ruimte gecreëerd. 

Daarnaast was er voor studenten de mogelijkheid te experimenteren met het zintuigelijk beleven van een ruimte. Door aan de knoppen te draaien van parameters als temperatuur, geluid en geur wordt de beleving van een ruimte compleet anders. Studenten werden hiervan bewust gemaakt door zelf de invloed ervan te ervaren.

Op woensdag 18 november was ABT vertegenwoordigd met een stand om met studenten te spreken over mogelijkheden voor een stage-, afstudeer- of startersplek bij ABT. Een erg geslaagde dag met volop kansen en mogelijkheden voor ABT en wellicht toekomstige ABT’ers. 

Deel dit bericht