28 september 2016

Donderdag 29 september wordt tijdens de Dag van de Innovatie bekend gemaakt wie zich het meest innovatieve MKB-bedrijf van 2016 mag noemen. Dit jaar vindt de bekendmaking plaats in het prachtige Klokgebouw in Eindhoven.

ABT is met het VVUV-systeem (Verankeringssysteem van Vogel voor Uitkragende Vloeren) één van de genomineerden voor de MKB innovatie top 100.

VVUV-systeem

Het VVUV-systeem is ontwikkeld na aanleiding van een galerijplaat van de Antillenflat in Leeuwarden die in 2011 zonder enige waarschuwing afbrak.  

Om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen heeft ABT in samenwerking met Vogel BV en S&P Clever Reinforcement Company, het VVUV-systeem ontwikkeld. Dit systeem is een innovatieve methode waarbij een CFRP- staaf in de kopse zijde van de uitkragende galerij of balkonplaat wordt aangebracht. Deze methode zorgt in tegenstelling tot de traditionele versterkingsmethoden voor nauwelijks overlast voor de bewoners.

Nieuwsgierig hoe het VVUV-systeem precies werkt? Kom dan donderdag 29 september naar de Dag van de Innovatie op vliegveld Twenthe in Enschede. Naast het innovatieplein waar alle genomineerde innovaties getoond worden, spreken diverse inspirerende ondernemers. Bekijk het programma voor meer informatie.

Wil je meer weten over het VVUV-systeem? klik dan dan de innovatiepagina van het VVUV-systeem. 

INNOVATE Arnhem

Zaterdag 1 oktober is ABT ook vertegenwoordigd op INNOVATE Arnhem. INNOVATE is een initiatief van de Innovatiefabriek Arnhem. De ambitie van Innovatiefabriek Arnhem is om beter zichtbaar te maken wat Arnhem (en omgeving) aan hoogwaardige kennis, creativiteit en innovatie in huis heeft en om bestaande initiatieven beter te verbinden. Nieuwsgierig met wat voor innovaties ABT bezig is? Kom dan zaterdag 1 oktober naar INNOVATE Arnhem! (Thema Design en Makers) Bekijk hier het gehele programma.

Deel dit bericht