12 januari 2016

ABT spreekt tijdens workshop aardbevingsbestendig ontwerpen

Op woensdag 3 februari 2016 organiseert Bouwen met Staal een interactieve workshop in het kader van de Bouwtechniek Academie. De workshop vindt plaats in het Van der Valk Hotel in Houten van half drie ’s middags tot negen uur ’s avonds. ABT’ers Rudi Roijakkers en Han Krijgsman geven een workshop gebaseerd op een rekenvoorbeeld van diverse constructies met staal en metselwerk.  

Tijdens de seminar zullen diverse thema’s de revue passeren, maar de rode draad is de definitieve versie van de NPR (Nationale Praktijk Richtlijn) 9998. De nadruk ligt vooral op de praktische en concrete betekenis van deze richtlijn. Verder komen zaken zoals versterkingsmogelijkheden van metselwerk in bestaande bouw en aardbevingsbestendige staalconstructies aan bod. Diverse sprekers die direct betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de NPR komen aan het woord.

In het afgelopen jaar zijn drie drukbezochte seminars georganiseerd over dit onderwerp. Deze seminars waren meer inleidend van aard. De workshop van 3 februari gaat praktisch in op de nieuwe NPR met een hoge mate van interactiviteit. De workshop is uitsluitend voor raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, toezichthouders, technisch ingestelde architecten, bouwkundigen, aannemers, staalbouwers en docenten. Aanmelden kan via de website van Bouwen met Staal.

Deel dit bericht