04 oktober 2019

ABT met drie projecten genomineerd voor Betonprijs

De genomineerden voor de Betonprijs zijn bekend! ABT dingt met maar liefst drie projecten mee naar deze felbegeerde prijs: Museum Naturalis, Earth Simulation Laboratory en de Albert Cuypgarage.

Categorie Utiliteitsbouw

In de categorie Utiliteitsbouw heeft de jury twee ABT-projecten genomineerd:

De jury over museum Naturalis: "De diverse up-to-date toepassingen maken dat het geheel in één gebouw erboven uit steekt. Het is een spraakmakend gebouw met diverse hoogwaardige uitvoeringen van beton." Projectteam: Stichting Naturalis Biodiversity Center - opdrachtgever, Neutelings Riedijk Architecten, ABT - bouwkundig ontwerp en reliëfsculpturen, Aronsohn - hoofdconstructeur, Lievense - constructeur, JP van Eesteren - hoofdaannemer, modeontwerpster Iris van Herpen, Hibex - uitvoerende partij beton.

De jury over Earth Simulation Laboratory: "Hier ligt de kracht van het beton en de bewerking, die samenhangt met de functie van het gebouw. Het is een subtiel samenspel van beton en staal. Alle lijnen lopen door in de elementen." Projectteam: ABT en Barcode Architects.

Categorie Civiele Bouwwerken

Daarnaast is er 1 ABT-project genomineerd in de categorie Civiele Bouwwerken:

De jury over de Albert Cuypgarage: "Geweldig om onder water een parkeergarage te maken in binnenstedelijk gebied. Er is meervoudig ruimtegebruik en het geheel is scherp uitgevoerd." Projectteam: Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuid) - opdrachtgever, Max Bögl Nederland BV - opdrachtnemer, ABT - uitvoeringsontwerp voor de fundering.

Ga voor meer informatie naar de projectpagina’s:

Museum Naturalis

Earth Simulation Laboratory

Albert Cuypgarage

ABT felicteert ook de overige genomineerden! Voor een overzicht van alle nominaties, ga naar de website van de Betonprijs. De uitreiking van de Betonprijs vindt plaats op 14 november.

Deel dit bericht