27 februari 2014

ABT-jefvandenputte architectuur wint
EU-aanbesteding renovatie Gebouw B

VOF ‘ABT-jefvandenputte architectuur’ heeft met hun visie op Total Engineering de prestigieuze Europese aanbesteding van renovatie Gebouw B, Erasmus Universiteit Rotterdam gewonnen. Naar verwachting wordt Gebouw B eind 2016 opgeleverd.

ABT heeft samen met architectenbureau jefvandenputte architectuur een integrale visie uitgebracht op de Total Engineering van renovatie Gebouw B van Erasmus Universiteit in Rotterdam. Samen bundelen ze hun krachten om de universiteitsbibliotheek te transformeren naar de wensen en eisen van nu en de toekomst. Het architectenbureau jefvandenputte architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp. ABT verzorgt vanuit alle disciplines de bouwkundige advisering en planuitwerking, constructieve advisering, installatietechnische advisering en advisering op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek.

Renovatie universiteitsbibliotheek Gebouw B
Bibliotheken hebben de afgelopen 50 jaar veranderingen doorgemaakt. Van de toegankelijkheid van informatie tot de functie van de bibliotheek die is verschoven naar een plaats waar je in alle rust kan studeren.
Om aan de huidige en toekomstige wensen en eisen te voldoen, wordt de universiteitsbibliotheek gerenoveerd. De bibliotheek wordt een toegankelijk gebouw met een heldere structuur waar het aangenaam en rustig werken en studeren is. Licht en transparant met een grote diversiteit aan werkplekken. Kortom een universiteitsbibliotheek die past bij de huidige en toekomstige student en onderzoeker.

Deel dit bericht