12 december 2018

ABT genomineerd voor EU Mies Awards

Twee ABT-projecten, Park Groot Vijversburg en Sportcampus Zuiderpark, zijn genomineerd voor de "European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award", ook wel de EU Mies Awards genoemd.

Jury

Uit de circa 400 inzendingen voor deze prestigieuze architectuurprijs zal de jury een shortlist maken van 40 projecten. Deze shortlist wordt op 16 januari bekendgemaakt. De 5 finalisten worden op 13 februari aangekondigd. Medio april worden de winnaars bekendgemaakt. De EU Mies Award Open Days vinden in mei plaats om bezoeken aan de genomineerde projecten te promoten. De EU Mies Award Day zelf vindt plaats op 7 mei in het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona, met tijdens deze dag onder meer de opening van de tentoonstelling, lezingen en de prijsuitreiking.

Twee nominaties

ABT is trots op de nominaties voor Park Groot Vijversburg en Sportcampus Zuiderpark

In 2017 werd het nieuwe bezoekerscentrum en het kunstpark Groot Vijversburg in Tytsjerk geopend. Studio Maks en Junya Ishigami & associates Co. verweefden het centrum met het landschap. ABT ondersteunde de ontwerpers met advies voor alle technische disciplines. Lees verder over dit project!

FaulknerBrowns Architects ontwierp in opdracht van gemeente Den Haag de bijzondere Sportcampus Zuiderpark op de plaats van het voormalige voetbalstadion van ADO Den Haag. ABT assisteerde de Engelse architecten vanaf de ontwerpfase en was verantwoordelijk voor de bouwkundige ontwerpcoördinatie en -uitwerking tot en met de realisatie. Ook tekende ABT voor het ontwerp van de hoofddraagconstructie inclusief de fundering. Lees verder over dit project!

Betrokken ABT'ers bij Park Groot Vijversburg: Bouwkundige advisering en ontwerpcoördinatie: Jeroen ter Haar. Glasconstructie: Han Krijgsman en Diana de Krom. Installatie/ Bouwfysica: Niek Kunnen.

Betrokken ABT'ers bij Sportcampus Zuiderpark: Architectuur, ontwerpcoördinatie en bouwkundige uitwerking: Jeroen ter Haar en Abe Reurings. Constructie: Johan Galjaard.

Deel dit bericht