ABT draagt bij aan renovatie Nationaal Holocaust Museum en Hollandsche Schouwburg
15 januari 2020

ABT draagt bij aan renovatie Nationaal Holocaust Museum en Hollandsche Schouwburg

ABT verzorgt samen met architectenbureau OFFICE WINHOV de renovatie van het Nationaal Holocaust Museum i.o. in Amsterdam. Beide bureaus werken op dit moment aan de afronding van de voorlopige ontwerpen. ABT voert de integrale advisering uit en is verantwoordelijk voor de constructies, installaties, bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek. Het museum sluit 2 februari 2020 en gaat naar verwachting in 2022 weer open.

Het museum wordt in ere hersteld met respect voor de geschiedenis en het gebouw. Bovendien komt er een nieuw auditorium en een tijdelijke tentoonstellingsruimte. Ook de Hollandsche Schouwburg aan de overkant van de Plantage Middenlaan wordt gerenoveerd.

ABT werkt in dit project ook samen met Meelis & Partners (onderdeel van Oosterhoff Group) voor de beveiliging en met Wijngaarde, Beckers & Verhoeven voor het projectmanagement.

Plek van herdenking en plek van hoop

Het Nationaal Holocaust Museum komt op dezelfde plek waar nu het Nationaal Holocaust Museum in oprichting is gevestigd; in de Hollandsche Schouwburg en de voormalige Hervormde Kweekschool aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Twee gebouwen met een historische betekenis. De Hollandsche Schouwburg diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als verzamelplaats, gevangenis en deportatieplaats van Joden naar de vernietigingskampen; tegenwoordig is het een herdenkingsplek. Via de Kweekschool werden tijdens de oorlog met hulp van het verzet honderden kinderen naar een relatief veiligere plek gesmokkeld.

Tot de tijdelijke sluiting op 2 februari is in het museum de lopende tentoonstelling van de Amsterdamse filmmaker Willy Lindwer Kogels, verraad en brieven te zien.

Nationaal Holocaust Museum: foto © Luuk Kramer
Foto Hollandsche Schouwburg: © Marijke Volkers
Deel dit bericht