31 maart 2017

ABT door naar volgende ronde herontwikkeling Bijlmerbajes

ABT is met haar consortium als één van vijf teams geselecteerd voor de herontwikkeling van de voormalige Penitentiaire Inrichting Over-Amstel. Het 7,5 hectare grote terrein zal worden ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk met ruimte voor 135.000 m² bvo, waarvan minstens 70% uit woningen zal bestaan.

Het team van ontwerpers en ingenieurs bestaat uit Rijnboutt, karres+brands, Paul de Ruiter, DWA en ABT. Als tendermanager en technisch ontwikkelaar is bbn adviseurs aangesteld. Voor de (tijdelijke) niet-woonfuncties worden door "MOOI lost op" verschillende concepten bedacht.

In de komende maanden zullen alle consortia hun visie uitwerken over het ontwikkelen van een nieuwe stadswijk op het terrein van de huidige Bijlmerbajes in Amsterdam. De uitgewerkte plannen worden samen met een bod op het terrein in juni ingediend. Een selectiecommissie van het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Amsterdam zullen naar verwachting in september bekend maken welk consortium het terrein mag kopen en ontwikkelen.

Deel dit bericht