26 april 2018

ABT doneert 65m2 daktuinen aan het Erasmus MC Rotterdam

Het Erasmus MC heeft in het hart van de stad een nieuw ultramodern universitair ziekenhuis gebouwd. Het nieuwe ziekenhuis - ontworpen door EGM architecten - biedt veel ruimte voor groen. Dit heeft een positief effect op het herstel van patiënten. Veel daglicht, een warme comfortabele inrichting en unieke daktuinen vormen samen een healing environment, bedoeld voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers van het Erasmus MC. ABT bestaat dit jaar 65 jaar en draagt als nauw betrokken samenwerkingspartner haar groene steentje bij in de vorm van een schenking van 65m2 daktuinen. 

ABT overhandigt op donderdag 26 april een cheque aan de Erasmus MC Foundation. De daktuinen - ontworpen door landschapsarchitecten Juurlink + Geluk - zijn op deze hoogte, met bijna 3.000 m2, de grootste in Nederland. 

De daktuinen zijn ingericht als boomgaarden met 38 appel- en perenbomen op kleine heuvels. Een looppad leidt de bezoeker langs beschutte plekjes met diverse bankjes, waarbij je in de luwte kunt genieten van het uitzicht op Rotterdam. Patiënten die in het ziekenhuis in behandeling zijn, hebben toegang tot de tuinen en hebben vanuit hun kamer zicht op de tuin. Een daktuin zoals op het Erasmus MC is duurzaam en de groene omgeving heeft een positief effect op het herstel van patiënten.

Afbeelding: Erasmus MC_Rotterdam_daktuinen_healing environment_ABT_EGM
Deel dit bericht