28 januari 2014

ABT behaalt stap 4 op CO2 prestatieladder

ABT heeft groot succes geboekt bij de certificering voor de CO2 prestatieladder. Op 14 januari 2014 hebben we het certificaat behaald voor stap 4 op de CO2 prestatieladder. Een prestatie waar we trots op zijn!

Het doel van de ladder is bedrijven bewust te laten worden van de hoogte van hun eigen CO2-uitstoot en bedrijven te stimuleren om te blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten te verminderen.

De CO2 prestatieladder wordt door opdrachtgevers (ProRail, Rijkswaterstaat en RGD) en opdrachtnemers gebruikt bij aanbestedingen. Het basisprincipe van de ladder is dat inspanningen van bedrijven worden gehonoreerd. Een hogere score op de ladder wordt beloond met een concreet voordeel in het aanbestedingsproces, in de vorm van een fictieve korting op de inschrijfprijs. De trede die een bedrijf heeft bereikt op de CO2 prestatieladder vertaalt zich in een gunningsvoordeel. Hoe hoger de trede of het niveau op het certificaat, hoe meer voordeel het bedrijf krijgt bij de gunningsafweging. Er zijn in totaal 5 treden op de ladder.

Co2-bewust Certificaat, Niveau 4

Afbeelding: Certificaat Kema_uitsnede
Deel dit bericht