ABT wint gunning contractmanagement/directievoering Sophia Kinderziekenhuis
16 september 2022

ABT-directeur Ilja Werkhoven en programmamanager Taco van Iersel (Erasmus MC) hebben de gewonnen tenderovereenkomst van het Sophia Kinderziekenhuis (SKZ) ondertekend. Het ziekenhuis is onderdeel van Erasmus MC in Rotterdam. ABT is nu verantwoordelijk voor het contractmanagement en de directievoering van de grootschalige renovatie van het ziekenhuis. Ook adviseren we op het gebied van brandveiligheid. Het uitvoeringsproces vindt naar verwachting plaats van 2024 t/m 2026.

Afbeelding: Taco van Iersel en Maarten Huisman
Maarten Huisman (ABT) en Taco van Iersel (Erasmus MC) na de ondertekening.

Maarten Huisman, senior adviseur bij ABT: “Het Sophia Kinderziekenhuis is een universitair ziekenhuis met complexe zorg. Het is belangrijk dat deze zorg veilig kan worden verleend tijdens de verbouwing. Vanuit onze rol willen we daarom de overlast zo minimaal mogelijk houden, terwijl ondertussen gerenoveerd wordt en tegelijkertijd meerjarig onderhoud plaatsvindt.”

Onderhoud
Dit onderhoud aan het ziekenhuis is hard nodig. In 1993 is het huidige complex opgeleverd en hierna zijn de hoofdstructuur en grote delen van de gebouwinstallaties en het interieur goed onderhouden, maar niet meer wezenlijk aangepast of gemoderniseerd. In de lange termijn plannen is opgenomen dat in 2035  er een volledige nieuwbouw komt en in afwachting daarvan wordt het ziekenhuis gerenoveerd. Het gaat bij de renovatie met name om uitbreiding of kwaliteitsverbetering van (gedeeltes van) de volgende afdelingen: de IC-Neonatologie, de IC-Kinderen, de MC Kinderen en het OK-complex.

Samenwerking
Maarten: “We hebben een goede relatie met het Erasmus en kijken uit naar verdere samenwerking. Juist bij een complex project als dit is goede communicatie en betrokkenheid belangrijk. Als ABT dragen we graag ons steentje bij.”

Beeld: © Erasmus MC

Overzicht Erasmus MC met Sophia Kinderziekenhuis (onder) © Erasmus MC
Deel dit bericht