18 november 2015

ABT geselecteerd voor tweede fase Science Campus Leiden

ABT heeft de opdracht verworven voor bouwfysisch en installatietechnisch advies voor de tweede fase van de nieuwbouw Science Campus in Leiden. Op installatietechnisch gebied zal ABT samen gaan werken met Huygen Installatie Adviseurs.

De tweede fase van Science Campus wordt dé plek waar kruisbestuiving tussen de verschillende instituten plaats gaan vinden. Een plek waar studenten en medewerkers elkaar ontmoeten, geïnspireerd worden en geconcentreerd kunnen werken en studeren.

In het gebouw, dat ontworpen zal worden door Inbo en JHK architecten, worden hoofdzakelijk onderwijsruimten, kantoren en laboratoria gehuisvest. Het complexe, energie-intensieve gebouw met een vloeroppervlak van circa 30.000 m2 moet minimaal voldoen aan de kwalificatie BREEAM Very Good. ABT tekent voor een comfortabel, gezond, energie-efficiënt en flexibel te gebruiken gebouw.

De tweede fase van Science Campus is een onderdeel van de nieuwbouw Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De nieuwbouw van de tweede fase zal in 2021 in gebruik worden genomen.

Deel dit bericht