Nieuws
Nieuws
Nieuws
JONAS IJburg tweemaal bekroond met internationale BREEAM Award

Woongebouw JONAS ontving in twee categorieën de juryprijs tijdens het BREEAM Awards 2020 gala in Londen. Het IJburgs nieuwbouwproject van opdrachtgever Amvest werd bekroond als beste in de categorie ‘Homes-Design Stage Award’ en ‘Regional Award-Western Europe’. Paul Kierkels van Orange Architects en Nick Vlaun van ABT namen samen de prijzen in ontvangst.

03 maart 2020
+ lees verder
Proeftuin 2020 - ‘Regelgeving betonvloeren'

ABT, BouwCirculair en SKG-IKOB slaan de handen ineen om nieuwe projecten op weg te helpen met circulair bouwen. Om dit thema binnen nieuwe projecten te stimuleren, heeft BouwCirculair de proeftuin 2020 geïnitieerd. Hierbij zijn opdrachtgevers uitgenodigd om in totaal 10 projecten voor te dragen. ABT en SKG-IKOB zullen het proces van de 10 voorgedragen projecten inhoudelijk begeleiden en adviseren op de circulaire doelen.

05 februari 2020
+ lees verder
Van Unnikgebouw - Circulaire ontdekkingsreis

Circulair bouwen is hip! Maar ook complex; de weg naar een circulaire economie is er één met vele hobbels. Dat ondervindt ook Universiteit Utrecht bij de herontwikkeling van het Van Unnikgebouw. Hoe maak je verantwoorde keuzes op basis van beschikbare materialen? ABT probeert het antwoord te vatten in een formule.

03 februari 2020
+ lees verder
Meer nieuws
2018
2017
2016
2015
2014