Nieuws
Nieuws
Nieuws
Circulair bouwen met modulair betoncasco

Nóg sneller, slimmer en goedkoper bouwen. Dat is het enige effectieve antwoord op het enorme woningtekort en de groeiende vraag naar nieuwe woningen. Om in die acute behoefte te voorzien, ontwikkelden ABT, CascoTotaal en KAAN Architecten samen een zeer duurzaam modulair bouwconcept in beton: Circle. Het concept werd in oktober geïntroduceerd.

20 januari 2022
+ lees verder
Er dwars doorheen

Hoe rijd je een enorme, loodzware kraanwagen naar de afgesloten binnentuin van een monumentaal museumpand, zonder noemenswaardige restschade aan te richten? Voor die uitdaging stonden Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen en de constructeurs van ABT bij de ingrijpende renovatie van het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam; een ontwerp van Office Winhov.

18 januari 2022
+ lees verder
Werken aan waterveiligheid in Limburg

De dorpen Heel en Beesel zijn de eerste Limburgse dorpen die medio 2023 het label ‘hoogwaterveilig’ krijgen. De dijken langs de Maas zijn dan over een lengte van vijf kilometer op verschillende manieren verstevigd. ABT is verantwoordelijk voor het technische deel van het dijkontwerp: het ontwerp van het grondlichaam en heave- en stabiliteitsschermen (damwanden).

17 januari 2022
+ lees verder
Meer nieuws
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014