21 juni 2018

Succesvol project is maakbaar

Veel aspecten van het ontwerpproces blijven onopgemerkt. Terwijl ze van doorslaggevende waarde kunnen zijn voor het eindresultaat. Zoals bij de totstandkoming van Royal Van Lent’s nieuwe droogdok in Amsterdam, waar straks 160 meter lange superjachten gebouwd kunnen worden. In een door ABT ontworpen droogdok dat boven alles ‘maakbaar’ is.

Vanzelfsprekend?
Waar ABT uit ervaring in de ontwerpfase al de connectie maakt met uitvoerende partijen, trekken constructeurs over het algemeen vaak hun eigen plan. Er wordt dan een ontwerp opgelegd waar de aannemer en onderaannemer behoorlijk mee kunnen worstelen. Dit heeft weleens geleid tot situaties waarin de arbeidsinspectie omzeild moest worden omdat het met de hand plaatsen van 100 kilo zware staven toch echt niet verantwoord is. Dat zijn nou niet bepaald de omstandigheden die betrokken partijen doen spreken van een succesvol project.

Besparen
Een maakbaar ontwerp begint bij een gezamenlijke aanpak. Zo ook bij het project Royal van Lent waarvoor ABT de volledige onderbouw (alles onder maaiveld) ontwerpt. Met name het droogdok van 160 meter lang, 26 meter breed en 8 meter diep bleek baat te hebben bij deze aanpak. In het voorontwerp werd uitgegaan van een één meter dikke OnderWaterBetonvloer die na het bouwproces nutteloos zou worden. Daar zou later nog één meter bovenop komen, wat bij een oppervlakte van 4.000 m2 neerkomt op 8000 kuub beton. Dat kon duurzamer.

Dankzij een innovatief ontwerp van ABT wordt een geïntegreerd ontwerp met een onderlaag van 80 centimeter die ook in de gebruiksfase dienst zal doen toegepast. Met een bovenlaag van 40 centimeter komen we in totaal op een substantiële besparing van 80 centimeter ten opzichte van het voorontwerp. Hoewel de praktische kennis en rekentechnieken het ontwerp iets kostbaarder maken, weegt dat niet op tegen het financiële voordeel van de materiaalbesparing. Zo gaan kostenbesparing en duurzaamheid hand in hand.

Grensverleggend
Een ontwerp dat letterlijk en figuurlijk draagvlak moet hebben, moet afgestemd zijn op de mogelijkheden bij de aannemer. Het droomontwerp is niet altijd haalbaar, maar in overleg kun je grenzen verleggen. Zo was een onderaannemer sceptisch over het succesvol storten van het staalvezel-onderwaterbeton in combinatie met wapeningskorven bij de palen. Met een proefstort wisten we ze toch te overtuigen van de maakbaarheid van ons ontwerp en het praktische advies voor een betonmengsel. Dat de vlechter van de wapening uiteindelijk met complimenten over de brug kwam, bevestigt wel dat maakbaarheid van ontwerpen meer aan de oppervlakte mag komen.

Afbeelding: Droogdok_Royal van Lent_Amsterdam_ABT_maakbaar

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Uw reactie

Deel dit bericht