Nieuwe Rechtbank Amsterdam: 'Teamwork moet je laten ontstaan'
14 juli 2021

Wij willen graag vaker risicodragend participeren, zoals in het NACH-consortium. Als het risico maar bij één partij ligt, dan heb je een ongelijke situatie. Alleen als je er op dezelfde manier inzit kun je een gelijkwaardig speelveld maken en dus het beste traject doen. Dat werkt door in het hele project. Je bent partner, je voelt je eigenaar van een product en daarmee heb je een ongekende binding als team.

Elkaar vinden
Bouwen aan een team begint al voor de start van een traject. Partners moeten elkaar vinden, elkaar vertrouwen en er samen voor gaan. Dat is ook exact wat er hier gebeurde. Na de kop koffie van Jaap vonden Macquarie en ABT elkaar, waarna heel snel DVP en vervolgens KAAN aanhaakten. Vanaf dag één voelden we dat we samen goed zaten. 

Afbeelding: 0141 D13720 Foto Jacques Kok abt sander dorleijn

Ongekende kwaliteit
De selectiecriteria van de tender voor de rechtbank gingen over kwaliteit en wij vonden dat wij als ontwerpende partijen – KAAN, DVP en ABT – die kwaliteit konden maken. Met de gedachte: vanuit onze creativiteit gaan we een ongekende kwaliteit maken, kunnen we het team compact houden en daarmee de klant een passend gebouw bieden. Na ongeveer een jaar, toen ons concept gereed was, zijn Heijmans en Facilicom bij de laatste dialoogfase aangeschoven. Vanuit onze creativiteit gingen we op zoek naar integrale ontwerpoplossingen. Oplossingen die een uniek gebouw maken en die precies aansluiten bij de wensen van de klant. Als zowel de klant als het ontwerpteam zich goed voorbereid hebben, dan kan het niet anders dan dat het ontwerp en de bieding precies op elkaar aansluiten. Een bieding ontwerpen, zo zou je onze aanpak kunnen noemen. Die aanpak was vernieuwend en succesvol.

Goede voedingsbodem
Ik heb een duidelijke visie op integraal samenwerken: teamwork kun je niet organiseren, dat moet je laten ontstaan. Natuurlijk moet je beginnen met de juiste basis. Maar vanaf het moment dat je de juiste mensen geselecteerd hebt, laat je de teamgeest verder ontstaan door continu te zorgen voor een goede voedingsbodem. Dat is waar ik me verantwoordelijk voor voelde. Die voedingsbodem kun je beïnvloeden door heldere doelen te stellen en als teamleider een bepaalde vorm van nederigheid aan te nemen. Het gaat dus niet alleen over structuur; over een organogram op papier zetten. Het gaat juist over cultuur. Het gaat over het vuur, over passie, over de juiste omstandigheden creëren voor al die talenten in het team, om hen optimaal te laten samenwerken. Daarmee maak je het onmogelijke mogelijk.

Dit is een artikel uit het projectboek “Een icoon bouw je samen”. In dit boekje blikken 9 collega’s terug op hun rol en ervaringen tijdens het integrale ontwerpproces en de bouw van de nieuwe Rechtbank Amsterdam. Download hier het volledige projectboek!

Foto’s: Fernando Guerra FG+SG

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Uw reactie

Deel dit bericht