Nieuwe Rechtbank Amsterdam: 'Teamgeest is van groot belang'
01 juni 2021
Afbeelding: 0163 D13720 Foto Jacques Kok abt jelle roks
Vragen? Jelle Roks | Constructeur Modelleur |
+31 (0)26 368 3556 | j.roks@abt.eu

De teamgeest is bij dit project echt van groot belang geweest. Doordat we bijna twee jaar met het hele team in hetzelfde kantoor op dezelfde verdieping zaten heb je een beeld van je collega’s bij de andere partijen, je kent elkaar. En we hadden echt een gemeenschappelijk doel, mede door goede teambuilding aan het begin. Onze verbinding en het onderlinge respect hebben minstens zoveel bijgedragen aan het resultaat 
als het technisch vermogen van de partijen.

Indrukwekkend gebouw
Ik vind de rechtbank architectonisch een heel indrukwekkend gebouw. En als ik binnenkom dan zie ik overal waar ik kijk: dit is af, zo heeft het moeten zijn. Echt klasse hoe KAAN dat heeft ontworpen. Het proces hiernaartoe is echt niet altijd makkelijk geweest, maar we hebben wel wat neergezet. Daarbij kunnen we denk ik het meest trots zijn op de flexibiliteit van het team. Het ontwerp is heel complex, dus we gingen niet in een rechte lijn vooruit. We hadden pieken en dalen, moesten links, rechts, omhoog en naar beneden. Maar uiteindelijk heeft het hele team er toch voor gezorgd dat het mogelijk is gemaakt. En die flexibiliteit, die is superkrachtig.

Afbeelding: 0163 D13720 Foto Jacques Kok abt jelle roks

Band met het gebouw, band met het team
Voor mij persoonlijk heeft dit project een heleboel bepaald en een hele hoop kansen gegeven. Ik zou tien weken als BIM-coördinator aan de slag gaan, maar ben door allerlei omstandigheden al vrij snel als projectleider constructies verdergegaan. Dus ik begon met een kleine rol en ben uiteindelijk geëindigd met veel verantwoordelijkheid. Dat ik dat aandurfde komt door het vertrouwen dat ik kreeg en vooral ook door de band die ik toen al had met het gebouw. En die band is ontstaan door het team. Wat ik meeneem naar volgende projecten is: als jij geen band hebt met je team, zal het ontwerp eronder lijden.

Sneltrein
Toen het project begon was ik net verhuisd. En zes dagen later zat ik opeens doordeweeks in een hotel in Rotterdam. Het was een sneltrein en dat bleef het. Maar als ik weer de kans zou krijgen zou ik het zo weer doen. Ik heb er zo veel van geleerd, zo veel plezier gehad, zo veel leuke nieuwe relaties opgebouwd. Dat had ik voor geen goud willen wissen. Het liefst zou ik elk project op deze manier doen.

Dit is een artikel uit het projectboek “Een icoon bouw je samen”. In dit boekje blikken 9 collega’s terug op hun rol en ervaringen tijdens het integrale ontwerpproces en de bouw van de nieuwe Rechtbank Amsterdam. Download hier het volledige projectboek!

Foto’s: Fernando Guerra FG+SG

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Uw reactie

Deel dit bericht