09 december 2015

Het nieuwe werken - 'Superknus'

Momenteel is de inrichting van het bureau tot een flexibele kantooromgeving in volle gang. Deze kantooromgeving maakt het mogelijk dat projectteams fysiek bij elkaar kunnen zitten en op die wijze een effectievere en intensievere samenwerking ontstaat. Voor de medewerkers een inspirerende uitdaging en voor de klant een belangrijke meerwaarde door de integrale projectaanpak.

Hoewel de verbouwing nog niet is doorgedrongen tot het bouwdeel waar mijn bureau staat, worden er - qua flexibel werken -  al duidelijke stappen gezet. Hierover meer in deze blog met een knipoog.

Niet eens een nieuwe werkplek en toch meer ruimte. Dat is pas een vooruitgang! De week voor Sinterklaas, nog niet eens lente en toch al een grote schoonmaak. Die schoonmaak is een logische vervolgstap van de digitalisering van ons werk. De digitalisering die stapje voor stapje een geheel nieuwe dynamiek teweegbrengt in ons bureau. De kwaliteitsdossiers werden gedigitaliseerd en er werd een digitaal kennissysteem ingericht waaraan eenieder zijn steentje kon bijdragen.

Maar tot voor kort konden de medewerkers die – net zoals ik - erg gehecht zijn aan papier, nog onbekommerd genieten van alle nog altijd ruimschoots aanwezige kennis op de vele boekenplanken. Gezellig toch? Zo’n plank met boeken van school en studies, naslagwerken, materiaalspecificaties en ABT publicaties. De diverse verzamelde boorkernen en materiaalmonsters maakte de aankleding helemaal compleet. Met cementstof en al.

Om begrijpelijke redenen paste mijn plaatje van ‘superknus’ toch niet helemaal in de bureauvisie van ‘het nieuwe werken’ bij ABT. Sinds enkele dagen is mijn chronisch chaotische werkplek dus verlost van de schappen achter mijn bureau. De gewonnen ruimte is alvast een vooruitgang. Misschien was vroeger toch niet alles beter? 

Afbeelding: Superknus
Mijn 'superknusse' bureau met cementstof en al

Reacties (2)

15-12-2015 21:51:08 Uw naam Niels
Top Vincent!
16-12-2015 21:22:15 Uw naam Diana Bruins
Leuk stukje, Vin!

Uw reactie

Deel dit bericht