Boekenberg Spijkernisse_constructieve advisering_houten constructie_ABT
Blog
Kunstlinie Almere_interieur_ABT
Blog
Heijmans van den Bergh Utrecht_rode trappen in foyer_ABT_2
Blog
Vincent Bakker
Vincent BakkerProjectleider civiele techniek+ bekijk profiel
Tegelvloeren in openbare ruimten 2 - Scheurvorming

Dit is de tweede blog in de serie over het ontwerpen van tegelvloeren. Deze blogs sluiten aan op mijn artikel in het Vloer Technisch Magazine (VTM, editie 3/2017). Deze week ga ik wat dieper in op de vraag: hoe ontstaat scheurvorming toch – en wat hebben dilataties hier mee te maken?

17 oktober 2017
+ lees verder
ir. Annebeth Muntinga
ir. Annebeth MuntingaBouwfysicus+ bekijk profiel
De epc 0 woning – altijd energiezuinig en comfortabel?

Alle nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal bouwen in 2021? Dat is het nationale doel! Om dit te bereiken, worden de eisen voor de energieprestatie van nieuwe woningen steeds verder aangescherpt. Maar is een woning met epc 0 ook energiezuinig en comfortabel voor alle mogelijke bewoners? En wat is de invloed van het gedrag van de bewoners op het daadwerkelijke energieverbruik?

03 oktober 2017
+ lees verder
Vincent Bakker
Vincent BakkerProjectleider civiele techniek+ bekijk profiel
Tegelvloeren in openbare ruimten 1 - Spanningen

Deze blog is de eerste in een reeks rondom de technische ins & outs bij het ontwerpen van tegelvloeren. Deze blogs sluiten aan op mijn artikel in het Vloer Technisch Magazine (VTM, editie 3/2017) waarin ik diverse schadebeelden aan natuursteen tegelvloeren bespreek. In deze blog neem ik een stapje terug en ga ik in op de spanningen in vloerconstructies die schade veroorzaken.

19 september 2017
+ lees verder
Meer blogs