Blog
Blog
Blog
ir. Sander Dorleijn
ir. Sander DorleijnDirecteur / Senior ontwerpmanager+ bekijk profiel
Nieuwe Rechtbank Amsterdam: 'Teamwork moet je laten ontstaan'

Wij willen graag vaker risicodragend participeren, zoals in het NACH-consortium. Als het risico maar bij één partij ligt, dan heb je een ongelijke situatie. Alleen als je er op dezelfde manier inzit kun je een gelijkwaardig speelveld maken en dus het beste traject doen. Dat werkt door in het hele project. Je bent partner, je voelt je eigenaar van een product en daarmee heb je een ongekende binding als team.

14 juli 2021
+ lees verder
Alfons  Hartman
Alfons HartmanProjectleider bouwfysica & akoestiek+ bekijk profiel
Nieuwe Rechtbank Amsterdam: 'Oplossingen voor akoestiek en bouwfysica'

Het was bijzonder om vanaf het prille begin tot aan het eind bij dit project betrokken te zijn. Papier is geduldig: je kunt altijd heel mooie oplossingen bedenken. Maar door de integrale aanpak en de directe interactie met Heijmans en KAAN was ik meer dan anders betrokken bij de maakbaarheid en de uitvoering. Ik ben trots op het resultaat. Elke keer als ik er nu langs rijd denk ik: het staat er toch maar. 

07 juli 2021
+ lees verder
Nieuwe Rechtbank Amsterdam: 'Evenwicht tussen architectuur, energiebesparing en een gezonde omgeving'

De omloop rond de rechtszalen is een verkeersruimte met aan alle kanten glas. De middelste gevel is een zuidgevel, dus je hebt op die plek in het gebouw heel veel zon. Combineer dat met het feit dat de verschillende verdiepingen met elkaar verbonden zijn via de vides en je hebt best een groot risico dat het daar, in ieder geval bovenin, heel warm gaat worden. 

30 juni 2021
+ lees verder
Meer blogs