Blog
Blog
Blog
Arie-Jan van Renswoude
Arie-Jan van Renswoude Specialist Geotechniek+ bekijk profiel
Innoveren met duurzame, houten heipalen

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Hierdoor komt de houten heipaal weer in de belangstelling te staan. ABT gebruikte houten heipalen en testte duurzame oplangers bij The Natural Pavilion van de Floriade in Almere.

30 maart 2022
+ lees verder
ir. Sander Dorleijn
ir. Sander DorleijnDirecteur / Senior ontwerpmanager+ bekijk profiel
Nieuwe Rechtbank Amsterdam: 'Teamwork moet je laten ontstaan'

Wij willen graag vaker risicodragend participeren, zoals in het NACH-consortium. Als het risico maar bij één partij ligt, dan heb je een ongelijke situatie. Alleen als je er op dezelfde manier inzit kun je een gelijkwaardig speelveld maken en dus het beste traject doen. Dat werkt door in het hele project. Je bent partner, je voelt je eigenaar van een product en daarmee heb je een ongekende binding als team.

14 juli 2021
+ lees verder
Alfons  Hartman
Alfons HartmanProjectleider bouwfysica & akoestiek+ bekijk profiel
Nieuwe Rechtbank Amsterdam: 'Oplossingen voor akoestiek en bouwfysica'

Het was bijzonder om vanaf het prille begin tot aan het eind bij dit project betrokken te zijn. Papier is geduldig: je kunt altijd heel mooie oplossingen bedenken. Maar door de integrale aanpak en de directe interactie met Heijmans en KAAN was ik meer dan anders betrokken bij de maakbaarheid en de uitvoering. Ik ben trots op het resultaat. Elke keer als ik er nu langs rijd denk ik: het staat er toch maar. 

07 juli 2021
+ lees verder
Meer blogs