Blog
Blog
Blog
ing. Niki Loonen
ing. Niki LoonenAdviseur civiele techiek+ bekijk profiel
Hoogovenslak in beton en duurzaamheid; hoe zit het nou echt?

Bij de ontwikkeling van duurzaam beton adviseert ABT in trajecten waarbij Portlandcement vervangen wordt door hoogovenslak, in combinatie met alkalische activatie. Dit levert een directe CO2-winst op voor die toepassing. Dan krijg ik wel eens de vraag: “Is nog meer hoogovenslak toepassen in beton wel duurzaam?” Mijn antwoord is dan, helaas, lang. Mijn conclusie? Ja, maar bepaal gerust of je het met mij eens bent.

24 februari 2021
+ lees verder
Willem van der Spoel
Willem van der SpoelSenior projectleider/adviseur+ bekijk profiel
Onderzoek en praktijk komen samen in klimaatstabilisatie met silicagel

Een stabiele luchtvochtigheid in een museum is cruciaal, schommelingen leiden al snel tot schade aan schilderijen of documenten. Is silicagel een oplossing en kan silicagel in grotere museale ruimten functioneren? Student Lanwen Zhang pakte dit onderzoek op en heeft als case study het Nationaal Holocaust Museum gebruikt. ABT'er Willem van der Spoel vertelt over de uitkomsten van het onderzoek.

17 februari 2021
+ lees verder
Jeroen van Kuijk
Jeroen van KuijkModelleur+ bekijk profiel
Eenvouding de milieu-impact bepalen met Milieu-Impact-Monitor (MIM)

De milieu-impact van gebouwen wordt steeds belangrijker en speelt een grote rol in het ontwerpproces hiervan. Met de MIM, een tool ontwikkeld door ABT, kunnen we met één druk op de knop de carbon footprint en milieu-impact van de constructiematerialen in het constructiemodel bepalen. Jeroen van Kuijk licht in dit artikel toe hoe we de MIM toepassen, aan de hand van het project Jonas op IJburg. 

25 januari 2021
+ lees verder
Meer blogs