Rabobank

Utrecht

Rabobank - Utrecht
Rabobank - Utrecht

The new main building consists of two slightly rotated circular towers, each 105 metres high, joined together by a glass skin.
At floor level, the two towers are joined by a continuous floor. This floor is cut back every four storeys, creating a four-storey high atrium. The towers are surrounded by a great hall - the Plaza - with various facilities such as catering.

 

 

 

features:
  • single level underground car park under the two towers and plaza
  • separate multi-level underground car park beneath public transport infrastructure
  • radical renovation of the existing Rabobank
  • sustainable construction

scope:

Development 56,000 mē GFA and 600 parking places
Renovation office building

client:

Rabobank Utrecht

architect:

Kraaijvanger Urbis BV

consulting services:

Structural advice, geotechnical advice and quality survey
Concept
Concept