World Nature Fund office

Zeist



The head office of the World Nature Fund is based in the former premises of the Institute for Livestock Research in Zeist. This is a European CO2 emission-free building for man, swallow and bat. A combination of old and new was chosen for the building. Besides the use of new materials, it was opted to retain the structure of the old building and to reuse demolition material.

 

 


ABT collaborated on the main structure, the new building of the central part (BLOB = BiLinear OBject) and renovation of adjacent office sections.

 


features:
  • BLOB foundations
  • Ground, first and second floors in reinforced concrete
  • Roof in steel construction

scope:

2,402 mē

client:

World Nature Fund

architect:

Architectenbureau RAU Amsterdam

consulting services:

Structural consultancy